Zoekgeraakte foto’s

Veel foto’s op http://www.indischalbum.nl komen uit de verzameling van mijn (groot)ouders. Sommige foto’s uit die verzameling zijn gescand en veilig opgeslagen op de computer. Het grootste gedeelte niet. Ik bewaar ze zorgvuldig in enveloppen op een plek, waar ik ze niet kán vergeten. Totdat ik afgelopen januari verhuisde en er van overtuigd was ze veilig opgeborgen te hebben. Ze zijn zoek. Kwijt. Ik heb alle dozen op de vliering ondersteboven gekeerd. Ik kan ze nergens vinden.
“Die komen boven water, onverwacht, juist als je er niet naar op zoek bent”, zegt iedereen tegen mij. Ik hoop het. Ik ben van alles tegenkomen in de verhuisdozen waarvan ik dacht het weggegooid te hebben, maar in iedere doos vond ik wel sporen van degene die ik toen was. Schoolkranten, schoolfoto’s, vakantiefoto’s, knipsels: archiefjes over alles en nog wat.
Weg ermee zou je denken, maar ik heb al zoveel weggegooid.
Drie maanden later heb ik mijn familiefotoarchief nog niet gevonden, maar wel veel andere dingen die ik kwijt was. Ik stop voorlopig met zoeken, maar van het weekend moet ik toch op de vliering zijn … dus wie weet.

3 gedachtes over “Zoekgeraakte foto’s

  1. SHIIIIIIIIIT WAT ERRUG VOOR JE…!!!!!!JE LIJKTMN MAN WEL,.VOL TROTS VERTELT HIJ AAN ZN NEEF (DIE EEN PAAR DAGEN IN NEDERLAND IS VANUIT FRISCO) DAT HIJ NOG FOTO’S PAN PROEHURRRRRRR HEEFT……..OM VERVOLGENS ALS EEN DOLLE INDO DOOR HET HUIS TE STAMPEN…ZN DIERBARE FOTO’S KWIJT/WEG??????MANA TOCH ????????!!!KASSIAN JAH!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.