Scoubidou


Mijn kinderen zijn al weken in de ban van scoubidou. Scoebidoe, de gekleurde touwtjes waarmee van alles en nog wat geknoopt kan worden. Dé rage van 2004. Zeer waarschijnlijk is de naam afkomstig van het liedje Du pommes, du poires, du scoubidou van de deze maand overleden Franse zanger Sacha Distel. Hij zou ooit van fans in elkaar gedraaide electriciteitsdraadjes hebben gekregen: de oer-scoubidou.

In ieder geval zijn de kids er zeer behendig in. De ene na de andere sleutelhanger wordt gemaakt. Ze zijn er mee, zonder dat ik het wist, langs de deuren geweest. Om te verkopen, tot mijn grote schrik, met flinke winst …

Meer weten over scoubidou?

4 gedachtes over “Scoubidou

  1. Alleen jammer dat het tegenwoordig niet meer verkocht mag worden. Blijken giftige stoffen in te zitten. Maar het houdt mij niet tegen! Ondanks mijn 21 levensjaren, ik blijf het leuk vinden 😉

Reacties zijn gesloten.