Indische schoolplaten – Hella Haasse

Een voorpublicatie in AD Magazine maakte me nieuwsgierig naar het nieuwe boek van Hella Haasse: Bij de les. Schoolplaten van Nederlands-Iindië. Een nieuw boek van Hella Haasse is altijd iets om naar uit te kijken. Vreemd genoeg zijn de schoolplaten mooier afgedrukt in het magazine van het Algemeen Dagblad dan in het boek zelf. Ik vind de schoolplaten op het glanzend papier dat uitgeverij Contact heeft gebruikt niet mooi overkomen. De tekst van Hella Haasse is zoals altijd de moeite van het lezen waard. De schoolplaten roepen bij haar meer vragen op dan nostalgie: wat is waar en wat is niet waar op deze schoolplaten?

3 gedachtes over “Indische schoolplaten – Hella Haasse

  1. Ik heb het boek van Sinterklaas gekregen en ik vind het een prachtig boek! Ik vraag me af of deze schoolplaten nog ergens te koop zijn. Ik ben zelf te jong om ze me te herinnneren want ik ben pas in 1946 naar de lagere school gegaan (in Nederland). Ik heb wel altijd veel belangstelling gehouden voor mijn geboorteland.
    Jurriaan Vleghert

  2. Zou schoolplaten ook wel willen kopen, voor pa, want hij heeft ze nog in de klas zien hangen! Wie helpt ons?

Reacties zijn gesloten.