Een royaal gebaar


Een warm gevoel maakte zich meester van de mensen die naar het plein in Den Haag waren gekomen om de manifestatie georganiseerd door o.a. Marion Bloem kracht bij te zetten.
Wanhoop, boosheid, frustratie maar ook ‘ouderwetse’ gedrevenheid bleek de drijfveer te zijn van menig artiest om belangeloos mee te werken.
De zon brak door op het moment van de eerste getuigenissen van de mensen die al vele jaren wachten op uitsluitsel: mogen we blijven of moeten we gaan?

www.eenroyaalgebaar.nl

4 gedachtes over “Een royaal gebaar

  1. Ik vond vooral het gevoel van saamhorigheid bijzonder indrukwekkend. Ik ga vrij regelmatig naar protestbijeenkomsten en demonstraties, maar zo als de sfeer was bij deze manifestatie heb ik nog niet eerder meegemaakt, zo vredelievend en saamhorig. Was jij er ook bij?? Ik heb je niet gezien namelijk….
    wens je een fijne dag!
    groetjes marijke

  2. Jammer dat we je niet gezien hebben Patrick. Het was een heerlijke dag. En die zon, dat was toch het minste dat de Heer hierboven de mensen kon meegeven!

  3. Heb het gevoel dat ik de laatste tijd zweef,ik dwaal niet daarintegen,vind altijd iets te leren ook schrijf ik dromen op
    ben zelf niet bij demonstratie geweest wel die vorige was een iranse man die zijn mond dichtgestikt had schokkend dat soort uitingen maar goed mijn naam is evnzeer Patrick en ik was er niet.ben wel verbonden aan vluchtelingenwerk en moest die dag gewoon aan de bak. 😕

Reacties zijn gesloten.