Vakantie

Tussen vakantie hebben en op vakantie gaan zit voor mijn kinderen een wereld van verschil. De eerste week van de schoolvakantie brengen we thuis door. Op de trip naar Frankrijk moet nog even worden gewacht.
Dat betekent dat mijn voorstellen: ‘Wie gaat er mee boodschappen doen? Zullen we een spelletje doen?, Zullen we dit, zullen we dat’, steevast beantwoord worden met tegenvragen. ‘Hoeveel nachtjes slapen nog? Wanneer gaan we nou? Gaan we iets leuks doen?’
Zo’n eerste vakantieweek thuis gaat dus niet van een leien dakje: ongeduldig stuiteren ze door het huis en als het heerlijk weer is, mogen ze dat buiten doen. Kinderen moeten zich ook zelf kunnen vermaken en natuurlijk zal ik ze op gezette tijden ook bezighouden. Terwijl ik over mijn laptop gebogen zit, ontaardt het spelletje Monopoly in gekift. Ik wil er niet altijd bovenop zitten, maar soms …..

Help!!!

Een gedachte over “Vakantie

Reacties zijn gesloten.