One world one people

De Indische Zomer in Den Haag gaat grotendeels aan mij voorbij. Soms kan veel ook teveel zijn. Zelfs de Pasar Malam Besar kon me dit jaar niet bekoren. Wel is het momenteel goed vertoeven in het Indisch Huis.

Live 8 2005 kende veel verrassingen. De openingsact van Paul McCartney met U2 was een voltreffer: ‘It was 20 years ago today’.
Mijn kinderen vonden dit wereldwijd evenement voor het goede doel wel interessant. Afrika en hongerende kindjes wil ik nog wel eens gebruiken in de opvoeding. En heel soms slaat een truc uit de oude doos aan.
Het commentaar van de kinderen op de artiesten is altijd recht voor z’n raap:
‘Die mevrouw doet alsof ze jong is, maar ze is het niet’, roept mijn dochter als Madonna optreedt.
Live 8 2005 bood een sterke muzikale mix van verschillende popgeneraties.
Net als in 1985 kon je als muziekliefhebber beter afstemmen op de BBC dan op de Nederlandse televisie (VARA met BNN). Wat een gewouwel van Claudia de Breij, Dolf Jansen en hun gasten. Zo maak je Nederland 3 vanzelf overbodig.