Tobinkomen – topinkomen

Soms valt het mee, soms valt het tegen. De ene dag is beter dan de andere. Clichés waar de grote ‘volksschrijver’ Gerard Reve pattent op lijkt te hebben, maar o zo handig om zelf te gebruiken als je de zomer nog niet in je hoofd hebt.
Bij toeval kwam ik er vandaag achter dat ik een grote schrijffout gemaakt had in mijn belastingaangifte 2004: één 0 te veel genoteerd bij mijn inkomsten, met als gevolg dat ik word aangeslagen als grootverdiener. Van tobinkomen naar topinkomen. Domme fout, maar zelfs een belastingambtenaar ziet toch op basis van ‘mijn’ dossier dat een internetredacteur geen 2 x Balkenende kan verdienen. Afijn, vanavond nog naar Gouda gereden en een correctie op mijn aangifte bezorgd bij de Belastingdienst. En nu maar hopen dat het goed komt.
Leuker kon ik het niet maken.