Adopteer een baksteen

Om de bouw van een lagere school te realiseren in het Afrikaanse dorp Ouomsom in Burkina Faso, lanceert de Stichting Naaba Yambaga een nieuwe, opmerkelijke campagne.

Voor het bedrag van 10 euro kunt u een bouwsteen voor de toekomstige school adopteren. De teller staat inmiddels op 1499 bakstenen. Nog 1499 bakstenen ter adoptie en dan kan met de bouw worden begonnen. Doet u mee? Uw naam wordt dan vermeld in het Vrienden van de École Naaba Yambaga-register dat in de dorpsschool komt te hangen.

Meer informatie over dit project, de doelstelling van de Stichting Naaba Yambaga en de wijze waarop u een bijdrage kunt leveren, vindt u op de website van de stichting.

OuomsomGriselda Molemans, bestuurslid van de Stichting Naaba Yambaga, schreef in haar boek In het voetspoor van de panter over de intrigerende zoektocht die vanuit het Nationaal archief in Den Haag naar Burkina Faso, Ghana en Java voerde en die uiteindelijk tot de ontdekking leidde van de Afrikaanse stamvader van haar familie, de naamgever van de stichting én toenmalig dorpshoofd van Ouomsom.