Nieuw op indischalbum.nl

Leufkensweb In de rubriek Die éne foto op www.indischalbum.nl maken we kennis met de ‘vergeten fotograaf’ Hub. Leufkens (1894 – 1962), die in 1926 Limburg achter zich liet om als onderwijzer op Java te werken en te wonen.
Zijn liefde voor het eiland legde hij vast in twee fotoboeken: Mooi Java (1933) en Impressies van Batavia (1934).
Deze bijdrage aan indischalbum.nl kwam tot stand met welwillende medewerking van het Limburgs Museum, dat een overzichtstentoonstelling wijdt aan Leufkens, die in Venlo te zien is van 28 oktober 2006 tot en met 25 februari 2007.

Een gedachte over “Nieuw op indischalbum.nl

  1. Bedankt Patrick,
    voor het plaatsen van het mooie stuk over Leufkens. De boeken ken ik (nog?) niet, maar dat ene fotootje van dat jongetje met de katapult, legt toch zo haarfijn iets van de jeugdjaren vast. Of die foto nu in 1933 of in 1957 gemaakt zou zijn? Is niet zo belangrijk. Het roept wel emoties op. Zolang er nog foto’s zijn… is Indië nog niet voorbij.

    Groeten van Humphry

Reacties zijn gesloten.