Zomervakantie

Ze stuiteren al weken door het huis. Storm op komst? Nee. De zomervakantie is begonnen. Uitgelaten, verwachtingsvol en onrustig. Voorpret wordt onrust. Vakantiestress wordt voorpretstress.
Een weekje thuis, een weekje weg. Niet naar Frankrijk zoals altijd, maar weg in eigen land. En nu maar hopen dat het droog blijft.
Mijn jongste dochter weet mij te ontroeren als zij mij vol trots een plastictas met sprokkelhout laat zien.
‘Papa, voor jouw. Voor het kampvuur.’
Kinderen en rituelen. In Frankrijk was het vaste prik. Voor het avondeten hout zoeken voor op het kampvuur. Barbeque. Marshmellows aan een stok. Ik neem met veel oh’s en ah’s de zak in ontvangst. Ik vertel nog maar niet van huisregel 1 op de nieuwe camping: kampvuur verboden.

3 gedachtes over “Zomervakantie

 1. Ha Patrick,
  Inderdaad hopen op goed weer en dat je kids veel vriendjes en vriendinnetjes op de camping ontmoeten.
  Dan kun jij ook lekker achterover leunen en van het zonnetje genieten.
  Heel veel plezier!

 2. Hoi Patrick,
  Ik hoop dat je een fijne vakantie hebt met je kinderen en zal duimen voor een beetje mooi weer. Ik heb je webside voor het eerst bekenen en vind het fantastisch om de verhalen te lezen. Veel liefs van ons en tot gauw.
  Beate

 3. Hi Patrick,

  las net dat jij en jouw familie echte Francofiele zijn. Jammer dat je dit jaar niet gaat, maar in Belanda-land blijft. Inderdaad, en nu maar hopen dat het goed weer blijft. In elk geval jullie allen een goede vakantie.
  Volgend jaar misschien weer naar Frankrijk?? Zelf woon ik ten zuiden van Carcasonne. Ik weet niet of jullie met die grote caravan zover wel komen, of ergens midden-in Frankrijk blijven staan (Ardeche? of zo) Misschien zou je in de toekomst wat zuidelijker kunnen gaan? Ook heel mooi, veel te doen voor kinderen en volwassenen, prachtige geschiedenis (ook wel eens zeer bloederig).
  Nou, geniet maar van jullie vakantie.
  Groeten van Humphry GOES uit Caudeval (Aude)

Reacties zijn gesloten.