De weg naar Hamelen

Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? is niet alleen een legendarische televiesserie van lang geleden, maar ook een musical die onlangs op DVD verscheen. De musical slaat enorm aan bij mijn kinderen. Zelf vind ik dat de musical het beste uit mijn herinnering heeft weten te combineren: de magie van een onvergetelijke serie, prachtige liedjes en een overzichtelijk verhaal. Heel goed gedaan.
Groot was de teleurstelling toen mijn kinderen de ‘oude’ Hamelen DVD zagen met de laatste bewaard gebleven afleveringen. De serie is in mijn herinnering mooier dan wat ik op deze DVD aantrof. Jammer. Een tegenvaller dus. Maar goed dat de meeste afleveringen gewist zijn denk ik bij mezelf (of toch niet?).
Het weerzien met de oude series de Stille Kracht en Q & Q vond ik overigens niet teleurstellend.

Meer informatie over de musical