Vaderdag

Sirpaul64 Hij schreef When I’m Sixty-four voor zijn vader toen hijzelf pakweg veerttien jaar was. Twintig jaar later, in de winter van 1966, namen de in de Abbey Road studio ondergedoken Beatles een eerste versie op. In de zomer van 1967 verscheen het nummer uiteindelijk op het legendarische album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band.
Vandaag, op vaderdag, wordt Sir Paul dan zelf 64, maar hij is  ondergedoken om het mediacircus te ontlopen. Zijn zoon en dochters hebben naar verluidt vaders verjaardag gevierd op de boerderij in Peasmarsh met een….. barbecue.

Terwijl de radio When I’m Sixty-Four uitzendt, hoor ik beneden mijn kinderen overleggen over het tijdstip waarop ze mij willen verrassen. En verrassen doen ze mij nog steeds met vaderdag: met zelfgemaakte bonbons, tegoedbonnen voor klusjes in en om het huis en andere eigen knutselwerkjes én een tafelbarbecue-grill.

Julian Lennon
Verzekeringsmaatschappij Allstate slaagde erin Julian Lennon voor zijn kar te spannen. Julian (waarvoor Paul McCartney Hey Jude in 1968 schreef) nam voor het eerst een Beatlestrack op: When I’m Sixty-Four als thema voor de oudedagsvoorziening.
Download and view the “When I’m Sixty-Four” Julian Lennon /Allstate commercials:

MPEG version (5.4 MB)
QuickTime version (1.2 MB)