Matabia – Luisterboek van Marion Bloem

Matabia_luisterboek

Meer dan vijfentwintig jaar geleden verscheen een geslaagd kinderboek van de hand van Marion Bloem: Matabia of een lange donkere nacht. Matabia is het verhaal van Sylvia, een Indisch meisje dat op haar broertje en zusje moet passen. Sylvia hoort van alles en tijdens “die lange donkere nacht”, denkt zij na over het geboorteland van haar ouders, compleet met spoken en geesten.
CVPublishing in Hilversum bracht het gelijknamige luisterboek op de markt (4 cd’s). Op de bonus CD staat het gehele boek in mp3, wat erg handig is. Marion Bloem leest het verhaal voor alsof hoofdpersoon Sylvia zelf aan het woord is en dat zal jonge luisteraars zeker aanspreken. In tweeënhalf uur komt een spannend verhaal voorbij. Herkenbaar voor luisteraars met een Indische achtergrond. Maar ook zij die dat niet hebben zullen door het verhaal worden geboeid. Erg leuk is de poster met illustraties uit het boek. Op de website van de uitgever is een fragment te beluisteren.

Matabia of een lange donker nacht. Gelezen door Marion Bloem. Volledige, niet ingekorte, versie. CVPublishing, Adviesprijs: € 14,95.

3 gedachtes over “Matabia – Luisterboek van Marion Bloem

  1. Het boek Matabia is te koop bij Boekhandel De Slegte voor 4.99 euro (nieuw). Onze dochter van elf had het boek op haar mp3-speler staan. We hebben geen kind aan haar gehad tijdens onze reis naar Zuid-Frankrijk. Ze hoopt dat er een vervolg op het boek komt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.