Strawberry Fields Forever?


John Lennon woonde er als kind vlak om de hoek. Het inspireerde hem tot de Beatlesklassieker Strawberry Fields Forever .
Het oorspronkelijke weeshuis van het Leger des heils is al een eeuwigheid geleden tegen de vlakte gegaan. Het Leger liet een nieuw (lelijker) gebouw neerzetten en dat is wat iedereen tot op de dag van vandaag te zien heeft gekregen. Nu gaat Strawberry Field (zonder ‘s’) sluiten. Het gemeentebestuur van Liverpool en Beatlefans all over the world protesteren. Niet helemaal terecht vind ik. Alleen het karakterstieke hekwerk is oorspronkelijk en de rest heeft niets meer te maken met de tijd dat Lennon er als kind speelde.
Nothing is real zong Lennon in 1967.

Een gedachte over “Strawberry Fields Forever?

  1. Ik heb wel eens gelezen dat toen Paul kwam met Penny Lane, John dacht : dat moet ik ook doen.
    Zo ontstond “strawberry fields forever”

Reacties zijn gesloten.