Kris Pusaka

Ik kreeg van de KRO de volgende e-mail: […] Het ligt niet in de bedoeling Kris Pusaka te herhalen en op VHS/DVD uit te brengen. Voorlopig althans niet. Helaas mag er ook geen kopie van verstrekt worden i.v.m. de beeldrechten […].

Met een sterk scenario van Anton Quintana, muziek van Joop Stokkermans en regie van Bram van Erkel, produceerde Carl Tewes in 1977 de spannende 13-delige serie De Kris Pusaka . De serie werd op locatie opgenomen in Nederland, Jakarta, Bogor, Yogjakarta en Sukabumi. Willem Nijholt, Dore Smit, Erik van ’t Wout, Peter Tuinman en Siem Vroom waren de bekendste acteurs die meededen. Maar ook veel Indonesische acteurs mochten opdraven. Wie weet is het succes van de Q & Q DVD-box een aanleiding om de serie toch uit te brengen? Want: u wilt toch ook weten hoe nu juist deze heilige Kris in Nederland terecht is gekomen? Welke vreemde dingen er sindsdien gebeurden en hoe de Kris uiteindelijk verdween?
September 2005: Aan het aantal reacties te zien, is de Kris Pusaka zo’n TV-serie die nog steeds in de hoofden van veel mensen zit. Wie weet laat de KRO zich ooit verleiden tot een herhaling of – nog beter – tot het uitbrengen van een DVD-box.
Het beeldfragment is afkomstig uit: Dag lieve kijkbuiskinderen, 75 jaar kinderprogramma’s, Uitgeverij Strengholt. Meer informatie over deze televisieserie is te bekijken op de website van KinderTV

Nachrift 1: Just Entertainment en de KRO hebben in mei 2007 De Kris Pusaka op DVD uitgebracht.

Lees HIER verder over de Kris Pusaka op DVD…

27 gedachtes over “Kris Pusaka

 1. Vanwege heel goede herinneringen aan deze film en met twee Indonesiche kinderen, alsmede veel belangstelling voor het land, zou ik ontzettend graag deze film nog eens zien. En de film het liefst op video hebben.

 2. Keris pusaka heb ik als kleine jongen gezien en ben sinds een lange tijd opzoek of de mogelijkheid er is om het op video te krijgen of iets dergelijks. Ik hoop van harte dat keris pusaka nog een keer te zien is.

 3. Na 30 jaar is ook de stille kracht uitgebracht op DVD door AVRO en BEG bv. Voor zover ik weet is dit een groot succes, steeds uitverkocht. Misschien is dit aanleiding voor de KRO om in samenwerking met BEG bv ook de kris Pusaka op DVD uit te brengen of zelf op TV te herhalen.

 4. Dacht jarenlang dat ik de enige was die Kris Pusaka nog eens wilde zien. Was toen nog erg jong, maar heeft ontzettend veel indruk achtergelaten! Voor zover ik weet nooit meer herhaald op tv! Na het verschijnen van Q en Q op dvd is het nu de beurt aan Kris Pusaka.

 5. Ik hoop dat ze hem op dvd gaan uitbrengen. Ik emigreer namelijk binnenkort naar Noorwegen en als ze hem gaan herhalen dan kan ik hem niet zien.

  Als er maar genoeg aanvragen binnenkomen doen ze het misschien wel.

 6. Als we nu met z’n allen onze voorkeur voor deze serie blijven uitspreken, misschien ziet de avro er dán wel brood in.

 7. Ik ben altijd bang geweest voor krissen, zonder ze ooit in het echt te hebben gezien. Deze serie is me niet helemaal meer bijgebleven, maar ben er nu heel benieuwd naar.
  Vreemd dat niemand ooit spreekt over de serie “oude mensen en de dingen die voorbij gaan” Mijn jongste broer en ik keken altijd en vonden vooral de muziek griezelig.

 8. Van deze serie kan ik helaas weinig van herinneren.Ik hoop dat ze deze nog eens herhalen.Dit is ook voor de krissen-verzamelaar nog eens leuk om te zien,en zeker misschien wel ooit eens op dvd te hebben.

 9. Tijd dat ze het eens herhalen, kan me er weining meer van herinneren maar weet nog wel dat ik het mooi/spannend vond.

 10. hoi Patrick Wouters
  Ik heb de KRO ook een mail gestuurdt maar ik heb letterlijk dezelfde reactie dan die jij hebt gehad.Ik hoop dat het ooit een keer zal lukken ,wie weet.
  groet. Antonie

 11. Goed nieuws? De Jeugdafdeling van de KRO onderzoekt of er mogelijkheden zijn om de serie te herhalen in het kader van Zapp achteruit.
  In iedere vakantie worden opmerkelijke jeugdseries herhaald door Z@ppelin (van Catweazle tot de Zevensprong). Dus…. er is hoop.

 12. Hallo Patrick
  Dat is inderdaad goed nieuws,dus nog maar even
  geduld.Ik blijf je site regelmatig bezoeken en maar wachten op het goede nieuws.

  gr, Antonie

 13. Na alle gerommel dat de KRO heeft uitgehaald met Hamelen zou het mij niets verbazen als ook deze serie uitgewist is. Ik zou het graag nog eens willen zien, maar krijg dat maar eens iemand aan zijn verstand.

 14. Ik heb de serie destijds dus ook gezien, en was als jochie van 7 ontzettend gefascineerd. Het was mn favoriete serie en zat altijd te hopen op een herhaling sinds uitzending, maar helaas… Ik denk dat er een maatschappij moet zijn die er genoeg in zien om het op dvd uit te brengen en dus ook voor de rechten wil betalen. Anders moeten fans van de serie het maar zelf doen!!!

 15. Ik was te klein om de serie toen te mogen zien maar misschien is deze mij wel juist daarom zo bij gebleven. Ik weet dus niet waar het verhaal over gaat en kan me slechts kleine fragmenten voor de geest halen van gedeeltes die ik dus stiekem heb gezien. Inmiddels ben ik zelf in bezit van een mooie kris en ik hoop dat de AVRO de serie nog een keer wil herhalen.

 16. Hoop inderdaad dat het weer op de TV komt, en zeer zeker op DVD, dan kan men het als men behoefte heeft hem weer te bekijken, ben zelf Indonesische jongen!

 17. Ik heb de serie destijds gezien en was ook zeer gefascineerd door deze serie. Mijn interesse voor Indonesie is met name door deze serie aangewakkerd. Ik hoop echt dat de KRO de serie gaat herhalen of DVD gaat uitbrengen.

 18. Ik ben al jaren op zoek naar deze serie (op video of op DVD). Ik hoop dat iemand een seintje geeft als hij eventueel weer wordt uitgezonden.

Reacties zijn gesloten.