Waarheidsvinding

Een Marokkaanse crimineel vindt de dood bij een achtervolging door het slachtoffer. Het gesprek van de dag en iedereen heeft een mening. Het is net als bij Baantjer: SMS voor de ontknoping wie volgens u de dader is en maak kans op een prijs.
Nog even rekende ik op een aanwijzing van ‘gene zijde’, maar helaas liet Prins Bernhard niet van zich horen (hij zou vast de schade aan de boom hebben betaald).

Van de prins geen kwaad. Mooi gezegde. Donderdag de 27e houdt Zembla op Nederland 3 een aantal uitspraken van de Prins tegen het licht. “Jullie kunnen niet garanderen dat ik de waarheid spreek, maar jullie kunnen wel getuigen dat ik probeer openhartig te zijn. ”
Volgens mij hebben heel wat journalisten allang opgegeven de waarheid te achterhalen. Er wordt van de ene hype naar de andere rel gerend. En dat lekken naar de media ….. gezellig hoor, ‘vrije’ nieuwsgaring. Kijk in dit verband vooral ook eens naar Theo van Goghs Medea: een absolute aanrader.

Verder kijken en lezen?
Zembla
Medea

Een gedachte over “Waarheidsvinding

  1. Die zogenaamde “vrije” nieuwsgaring heeft volgens mij nog maar weinig met nieuws te maken….Zelfs de journaals beginnen zo onderhand te verworden tot roddelprogramma’s. Kijk je ’s ochtends om 7 uur journaal; wat is het belangrijkste nieuws: Brad Pitt en Jennifer weet ik veel hoe ze heet gaan scheiden! Ongelofelijk, is er nou niks belangrijkers?? Maar ja, schijnbaar slaat deze manier van journalistiek aan bij de massa…

Reacties zijn gesloten.