Miljonair dankzij koffieverpakking

Op het ANP las ik vanmorgen het volgende bericht:
LOS ANGELES (ANP) – ,,U lijkt sprekend op de man op mijn pak koffie”, zei een vrouw bijna drie jaar geleden tegen de Amerikaan Russell Christoff. Christoff wist niet waar ze het over had, maar hij ging snel koffie kopen. Zijn foto stond tot zijn verbazing op de verpakking van Taster’s Choice van de firma Nestlé-USA.
Voor Christoff bleek dit een feest der herkenning. Een rechter in Los Angeles heeft Nestlé opgedragen Christoff 15,6 miljoen dollar uit te keren omdat de foto zonder zijn instemming jarenlang op verpakkingen is afgedrukt. Het is een foto uit 1986 toen Christoff nog fotomodel en acteur was. Ooit nam een fotograaf die voor Nestlé op pad was foto’s van Christoff. Maar de fotograaf liet net als Nestlé niets meer van zich horen.
Het dagblad The Los Angeles Times berichtte dinsdag dat de firma na de behandeling van de zaak afgelopen week in beroep wil gaan.

In 2002 zag ik bij toeval én tot mijn grote verbazing dat familiefoto’s van mijn website www.indischalbum.nl werden gebruikt in een aflevering van de RTL 4 serie Rozegeur & Wodka Lime. De foto’s waren zonder toestemming van de site geplukt en in een totaal andere context – overigens wel heel smaakvol – gebruikt. Endemol kwam na enig aandringen ook over de brug met een bedrag gelijk aan drie Senseo koffiezetapparaten.

3 gedachtes over “Miljonair dankzij koffieverpakking

 1. Leuk verhaal en goede business, je foto’s op een koffieverpakking Ik had het vanmorgen op de radio gehoord.
  Dus je eigen site wel goed bewaken, als ik jouw ervaring hoor.

  Francis

 2. 3 Senseo is toch bijna ff waard als 15,6 miljoen 😛
  Site bewaken is vermoeiend werk zonder garantie voor 100 % veiligheid.
  K ben perongeluk hier gesurfd …. leuke weblog …. n jou andere sites met de album is ook leuk om te zien

 3. Heej, dat had onze familie eerder moeten weten… Mijn 15-jarige nichtje heeft in een afl. van RGWL de puberversie van Babette gespeeld (in een flash-back scene). Had ze toch mooi een paar foto’s uit óns familie-album kunnen verkopen, dan had IK nu ook een Senseo gehad 😉

Reacties zijn gesloten.