Sterk debuut Air Laut

Airlautcover Als Keltische crossover folkband staan ze te boek,  de uit de provincie Utrecht afkomstige groep Air Laut. En inderdaad, ze maken muziek waarvan de Keltische invloed het sterkst is, maar met de onlangs verschenen debuut CD Love and fear, herken je als luisteraar meerdere invloeden, waaronder bluegrass en krontjong.

Love and fear vertelt het verhaal van een noodgedwongen vertrek over zee, van oost naar west en verraadt daarmee de Indische achtergrond van één van de oprichters van de band, Jack van Asdonck. De meeste nummers zijn van zijn hand. Toegankelijke, melancholische melodieën waarin soms echo’s van Flairck doorklinken. Met zang van Meike Veenhoven, wier stem je kippenvel bezorgt, zeker in het hoogtepunt van het album, het fraaie Love and fear, de titelsong.

Love and fear heeft één nadeel: het album duurt te kort. In krap 45 minuten laat deze voor mij nieuwe band, een mooi gebracht stuk muziek horen. En voor de ‘Indische clues’ moet je echt luisteren naar de teksten en de achtergrondtekst lezen in het begeleidende CD-boekje.

Fragmenten van de CD zijn te beluisteren op de website van de band: www.airlaut.nl.
De CD kan er ook online worden besteld.

Air Laut bestaat uit Jack van Asdonck, Marijke Rutte, Gradus Lemmen, Remco de Landmeter, Meike Veenhoven en Roelof Rosendal.

                                     Airlaut2006