Intieme voorstelling Ernst Jansz

Schimmenspel1Molenbeekstraat, een muzikaal verhaal
Gezien:

Première, Kleine Komedie Amsterdam
Evertshuis, Bodegraven
Dernière, Leidse Schouwburg

“Bijzonder mooi”, “Integere voorstelling”, “Bij vlagen ontroerend”, “Prachtig uitgebeeld”, waren enkele van de vele reacties die ik oppikte tijdens de verschillende uitvoeringen die ik bezocht van het theaterprogramma van Ernst Jansz met medewerking van Shelly Lapré.

De kracht van de voorstelling lag hem in de intimiteit en de mooi gebrachte, gevoelige liedjes, waarvan vooral die aan de piano de mensen in het publiek stuk voor stuk raakten.

Zelf was ik nog al verrast door deze afwisseling, de combinatie met de Indische sprookjes en  het spel van Shelly Lapré. Haar bijdrage is een mooi (en inmiddels onmisbaar) onderdeel van het programma. Ik realiseer me nu wat ik miste bij voorgaandeErnst2006_edgarvankesterenthumbnail_4  optredens van Jansz en Lapré die ik heb gezien (2003/2004): de juiste belichting en entourage.

Nu het geluid en de belichting zo perfect zijn, is de voorstelling echt een streling voor het oog: letterlijk én figuurlijk, beeldende kunst. Shelly Lapré illustreerde de voor haar geschreven Indische sprookjes op onnavolgbare wijze met licht en schaduw, terwijl Ernst Jansz haar begeleidde op fluit en percussie.

Natuurlijk had ik eerst mijn kaarten gezet op een uitvoering van Molenbeekstraat van Ernst Jansz met band (Bintang Theater, Den Haag, mei 2006), maar sinds de première in Amsterdam ben ook ik helemaal om: de voorstelling is van “een betoverende schoonheid”.

Molenbeekstraat, een muzikaal verhaal gaat tijdens het theaterseizoen 2007/2008 in reprise.

Een gedachte over “Intieme voorstelling Ernst Jansz

Reacties zijn gesloten.