De schaduw van de wind

Omslagdeschaduwvdwind"In het oude centrum van Barcelona ligt het Kerkhof der Vergeten Boeken. Hoofdpersoon Daniel Sempere wordt door zijn vader, weduwnaar en boekhandelaar, meegenomen naar deze geheimzinnige, verborgen wereld van verhalen.
Vanaf dat moment neemt Daniels leven een wending die hij niet had kunnen voorzien. Hij mag een boek uitzoeken en kiest De schaduw van de wind, geschreven door een zekere Julián Carax. Het boek laat hem niet meer los, ook al schudt de wereld tijdens het grauwe Franco-regime om hem heen op zijn grondvesten. Hij wil alles weten over het boek en de schrijver. En merkwaardigerwijs lijken alle mensen die hij ontmoet, ook de vrouwen op wie hij verliefd wordt, deel uit te maken van het grote spel waarvan het boek het middelpunt vormt." (Uitgeverij Signature)
De schaduw van de wind (La sombra del viento) is zo’n boek waar je alles voor laat staan…

2 gedachtes over “De schaduw van de wind

  1. het mooiste boek dat ik de laatste tijd gelezen heb. zeker als je barcelona een beetje kent is het helemaal fantastisch, wij hebben de ingang van het doolhof gezien 😉

  2. @Inge: deze mooie foto kende ik nog niet. De schaduw van de wind is een boek dat ik nog lang niet wil wegleggen.

Reacties zijn gesloten.