Op naar het voorjaar…

Dezaak2007In ons favoriete grandcafé van dit moment (Grandcafé De Zaak in Alphen aan den Rijn) staan mijn kinderen en ik even stil bij het nieuwe jaar. Sowieso een goed excuus om buiten de deur te eten, daar waar de sfeer en de cappuccino uitstekend is.
Het is stil op straat. Gelukkig. Geen mensenmassa en overvolle winkelstraten. We hebben onze portie winkels gehad. Gewoon een dag om je heel even Alleen op de wereld te voelen en geen deel van het geheel te zijn. Zelfs in de parkeergarage is het prettig vertoeven. Ik kan me goed voorstellen dat er mensen zijn die de laatste week van december ‘onderduiken’.
Binnen is de nieuwjaarswens op het bord gekalkt. De serveerster herkent de kinderen van ons eerste bezoek (eergisteren).
Meer gespitst op goede tafelmanieren dan goede voornemens, zie ik vanuit mijn ooghoeken dat De beste wensen her en der worden uitgewisseld zonder dat mensen er al genoeg van hebben. Ik heb er meestal na De klok al genoeg van 😉 Afijn, 2006 is een goed jaar voor ons geweest. Alles wat een mens gelukig maakt, wens ik jullie hierbij toe! En nu op naar het voorjaar…