De Kris Pusaka – De DVDbox

Krispusakabox

Bijna dertig jaar nadat de populaire TV-serie De Kris Pusaka op de Nederlandse televisie werd uitgezonden, verscheen de DVD-box met alle dertien afleveringen. De presentatie op de 49e Pasar Malam Besar op het Haagse Malieveld in aanwezigheid van acteur Willem Nijholt, was voor velen een welkome verrassing.
Is de serie dertig jaar naar dato, nog steeds de moeite van het bekijken waard? Of heeft de herinnering aan de serie inmiddels mythisch proporties aangenomen? De kijker kan gerust zijn: de serie is nog even spannend en onderhoudend, als je maar bij de les blijft.
De beeld- en geluidskwaliteit van de DVD is redelijk, bij de eerste vijf afleveringen abominabel slecht. Helaas moet het volume flink hard worden gezet, wil je de dialogen kunnen verstaan. Vanaf DVD 2 wordt het iets beter. 
De eerste vijf afleveringen spelen zich af in Nederland en de overige acht op locatie in Indonesië. Vreemd genoeg kan ik de afleveringen die zich in Nederland afspelen nog wel enigszins herinneren, van die in Indonesië slechts flarden.
De minpuntjes neem ik op de koop toe: de heruitgave van De Kris Pusaka had ik niet willen missen.

Naar alle (oudere) logs over De Kris Pusaka…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.