Vlucht in de werkelijkheid: update

Intro
Ik kende Erik nog uit de tijd van mijn eerste krantenwijk. Later werkten we in dezelfde toko. We waren vijftien jaar toen we begonnen met ons eerste zomervakantiebaantje: vakkenvullen, bedienen in het restaurant en aan de afhaalcounter. We mochten eten wat we wilden. Na de zomer werkten we op koopavonden en zaterdagen. Soms meldden we ons ziek op school en stonden dan op pasar malams door het hele land. De zaak ging uiteindelijk na vijf jaar over de kop.
We waren vrienden voor het leven. Tenminste, dat dacht ik. Na zijn laatste werkdag verloren we elkaar uit het oog. Tot we elkaar jaren later op een zachte winteravond in Den Haag tegen het lijf liepen…

Zo begint mijn boek Vlucht uit de werkelijkheid, dat nu na eindredactie van Brave New Books klaar is voor het publicatieproces. Ik neem hiervoor de tijd. Het is geen haastklus ðŸ˜‰ en ik hoef het niet per se voor de decembermarkt klaar te hebben. Wel kan ik bekendmaken dat Wieteke van Dort het eerste exemplaar in ontvangst neemt bij de Nederlandse boekpresentatie. Mijn zoon maakt de boekomslag. Er komt ook een boekpresentatie in Suriname. Wordt vervolgd.

Vlucht in de werkelijkheid is het verhaal van de vriendschap tussen Erik en Ralph. Twee Indische jongens. Vrienden sinds hun twaalfde, vervreemd van elkaar rond hun zeventiende. Dertien jaar later vindt een ontroerende ontmoeting plaats. Vanaf dat moment wordt aan de hand van een gezamenlijk boekproject hun vriendschap en familiegeschiedenis ontrafeld.

Vlucht in de werkelijkheid verhaalt over het leven vóór de dood. Over vriendschap en familierelaties. Met flashbacks naar historische gebeurtenissen in Indonesië en Suriname.

Bron afbeelding: Brave New Books.

2 gedachtes over “Vlucht in de werkelijkheid: update

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.