Heden én verleden kwamen samen bij Surinaamse boekpresentatie van Vlucht in de werkelijkheid

Vrijdagavond 3 februari 2023 vormde het schrijvers-en dichtershuis Dobru Oso het decor van de eerste boekpresentatie van Vlucht in de werkelijkheid, het debuut van Patrick Wouters.
Patrick blikt terug op deze geslaagde en goed bezochte avond
, waarvan een video terug te zien is op zijn Youtubekanaal. Vlucht in de werkelijkheid is het caleidoscopische verhaal over het leven vóór de dood. Over vriendschap en familierelaties. Met flashbacks naar gebeurtenissen in Indonesië en Suriname.

Een onvergetelijke avond
Een onvergetelijke avond was het zeker: mijn eerste boekpresentatie. Warmmenselijk en feestelijk. Zelfs twee oud-collega’s uit Nederland verrasten me met hun bezoek.
Veel vrienden en bekenden uit Paramaribo waren present en dat maakte de avond extra bijzonder voor mij. Het is sensationeel om voor te dragen uit je eigen werk, erover te spreken en daarna te signeren. Veel om dankbaar voor te zijn dus.

Foto’s van Charlene van Varseveld, Reina Raveles en Peggy Zeitlin

Reina Raveles, de jongste dochter van Robin Ewald ‘Dobru’ Raveles, opende de avond namens de organisatie. Het huis dat verhalen vertelt was de gedroomde locatie voor de boekpresentatie.

Schrijver en documentairemaker Tessa Leuwsha (De wilde vaart, Plantage Wildlust en Fansi’s stilte) begeleidde de avond op een warme, verbindende wijze.
Na mijn voordracht van het gedicht Foto van Herman de Coninck, ontstond tussen Tessa en mij een boeiend gesprek. Tijdens het interview passeerden verschillende facetten uit het boek de revue. Met daarbij ook aandacht voor het Indische verhaal dat mijn boek ook is. In Suriname is men met de Indische geschiedenis niet altijd bekend. Suriname kent een aanzienlijke Javaanse gemeenschap (door immigratie).

Henk van der Zwan, ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden in Suriname nam het boek in ontvangst en sprak mooie, rake woorden van verbinding. Heel actueel. Want we stonden ook stil bij de recente excuses over ons slavernijverleden.

Terugkijken op Youtube
Op mijn Youtubekanaal vind je een video van de boekpresentatie (36 minuten). Bekijk de video via deze link: https://youtu.be/QbKzP2tnkfM
Meer beeldmateriaal beschikbaar op Instagram.

Deze avond is mede mogelijk gemaakt dankzij Happiness, Suriname Routes, Dobru Oso, de familie Raveles, Tessa Leuwsha en Scott Schotsborg.

Dank aan mijn lieve vrienden en collega’s van de Nederlandse ambassade in Suriname en iedereen die erbij was: live of in gedachten.

Op naar de Nederlandse boekpresentatie van 23 maart 2023 in Den Haag. Hieraan verlenen Wieteke van Dort en Ricci Scheldwacht en boekhandel De Vries Van Stockum hun medewerking.

Vlucht in de werkelijkheid is te koop via onder meer:

Neem voor lezingen en signeersessies contact op met Patrick Wouters.

Een gedachte over “Heden én verleden kwamen samen bij Surinaamse boekpresentatie van Vlucht in de werkelijkheid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.