Peter van Dongen in het Indisch Huis

Op 19 november 2004 werd de fraaie beeldroman Rampokan Celebes van Peter van Dongen in Amsterdam gepresenteerd. Karina Schaapman (Gemeenteraadslid en schrijfster van het heftige Zonder Moeder ) en Ernst Jansz (muzikant en liedjesschrijver) hielden daarbij een toespraak.

Voor het Indisch Huis is Rampokan Celebes aanleiding om een tentoonstelling te wijden aan Peter van Dongen. De tentoonstelling Van strijd naar strip. Indische oorlogsherinneringen verbeeld door Peter van Dongen wordt op zaterdag 5 maart om 15:00 geopend.
De tentoonstelling in Het Indisch Huis toont voorstudies, schetsen en tekeningen uit het Rampokan-tweeluik. Drie facetten worden daarbij uitgelicht: Van Dongen’s ontwikkeling als tekenaar, de spanning tussen feit en fictie in Rampokan Java en Rampokan Celebes, en de verwerking van zijn eigen familiegeschiedenis in de beeldromans. Op de tentoonstelling is niet alleen werk van Peter van Dongen te bezichtigen, maar ook familieverhalen, persoonlijk fotomateriaal, oude correspondentie, relikwieën van voorgaande generaties en reacties van oud-militairen op het verschijnen van Rampokan Java.
Een aanrader.
De tentoonstelling is tot 1 juli te zien in het Indisch Huis dat ook een drietal gespreksmiddagen rond de tentoonstelling organiseert.

Meer informatie vindt u op de website van het Indisch Huis.

Bron: Indisch Huis

Een gedachte over “Peter van Dongen in het Indisch Huis

  1. Dat is zeker een aanrader; ik zag het al staan in de folder van het indisch huis. Ik ben van plan om zeker te gaan kijken!
    Wens je tot slot een goed weekend!

Reacties zijn gesloten.