Eerste single

Shocking_blue_inkpot

Gepubliceerd in VARA TV-magazine 9; maart 2007: Single Club. Uitzending woensdag 7 maart 6:05-9.00 uur, Radio 2.

Natuurlijk had ik veel liever geschreven dat Hey Jude van The Beatles mijn allereerste singletje was geweest. Het werd echter De kat van ome Willem/De step van Wim Sonneveld uit de serie Ja zuster, Nee zuster, gekregen van mijn ouders. Ook leuk toch?

De eerste single die ik van mijn eigen geld kocht was Inkpot van The Shocking Blue. Het zal zo rond mijn tiende verjaardag zijn geweest in 1972 dat ik met een handvol guldens naar Vroom en Dreesmann toog. Bij V & D deden ze in die tijd nog al moeilijk als je een singletje wilde beluisteren. Zeker als je een kind was. Mijn keuze voor Shocking Blue moet ik thuis hebben gemaakt. Het liedje zal ik ongetwijfeld hebben opgepikt van radio Veronica. Andere zenders beluisterden we niet.

Zelf denk ik dat het in het oog springende singlehoesje moet zijn geweest of het feit dat het geld per se uitgegeven moest worden, dat ik Inkpot aanschafte.

Mijn allereerste single associeer ik sindsdien altijd met Mariska Veres. Dus ook die zaterdag in december dat ik van haar overlijden hoorde. Haar mooie stem komt weer voorbij op de radio: Send me a postcard, Venus, Never marry a railroad man en Inkpot natuurlijk.

Put some love in your heart

like you put the ink in the inkpot.

Learn it and you will enjoy it baby

to put the ink in the inkpot.

Wat het is verhaal achter uw eerste single? Reageer hier.
Luister ook elke woensdag naar radio 2 voor de single club (Vara ontbijtradio, 6.05 – 9.00 uur).

2 gedachtes over “Eerste single

  1. Ik kocht als eerste single Racey met ‘Lay your love on me.’ Waarschijnlijk ook bij V&D, ik herinner me dat mijn zus en ik daar altijd bij de plaatjes keken als mijn moeder sokken of iets dergelijks zocht. Als ik het nu terug hoor krijg ik spontaan de slappe lach en vraag me af wat ik ooit in die vier huppelende mannen heb gehoord. Ach, ik was elf, dan mag je dat nog leuk vinden, toch?

  2. Dit log staat bij mijn favoos. Mijn eerste single(s!) die ik zelf kocht waren On The Beach van Cliff Richard en A Hard Days Night van The Beatles. Ik kocht ze bij De Roos in Hilversum. Waarschijnlijk waren ze f 3,95 per stuk. Slecht 1 single kon ik betalen, maar dankzij een kort radio-interview in de zaak kreeg ik de 2de single kado! EERSTE LP was: Help, The Beatles.

Reacties zijn gesloten.