Op naar de vijftigste…

Pasr2007ingangOp de laatste dag van de Pasar Malam Besar, beginnen sommige stands en restaurants jammer genoeg al vroeg met afbreken. "Abis!”, is een veel gehoord antwoord. Iedereen wil vroeg naar huis lijkt het wel. Warung Ventje maakt voor mij een laatste saté kambing klaar. Bij het gezellige Indorockcafé plof ik neer. In plaats van slenterende mensen, zie ik veel  standhouders die de boel opbreken en het is nog geen half tien (!).
Ik moet die laatste dag altijd meemaken. Al is het maar een staartje ervan. En die gelegenheid deed zich op de valreep voor.
Van de week nog nam ik een collega op sleeptouw en zag daardoor de Pasar weer eens met andere ogen. Je ziet alle elementen van de Pasar Malam Besar door een andere bril, waardoor al snel duidelijk wordt, wat een uniek evenement dit gebeuren eigenlijk is. En weer spijt dat ik geen Pasarpas gekocht heb…
Vier Pasardagen in vogelvlucht (selectie): Robin Raven presenteerde zijn tweede (spannende) boek Strijd in het regenwoud en vertelde gedreven over zijn boeken in het Bibit Theater. Mijn jongste dochter trok me mee naar het Bintang Theater waar we verrast werden door een optreden van Wouter Muller met het muliticultureelkoor Intervocaal. De DVD-presentatie Virtueelindi2 van De Kris Pusaka met Willem Nijholt, was een lang gekoesterde wens. Virtueel Indië is een prachtige website waar beeld én geluid op een fraaie manier samen komen. Deze website van de Stichting Pelita gaat verder waar mijn website indischalbum.nl stopt. Triba, zorgde voor jazzy en latin vibes. Ik had ze nog niet eerder zien optreden. Lekkere muziek maakten ze in het vernieuwde Bintang Theater, waaruit de bar eindelijk verbannen is.  Paatje Phefferkorn, blijft voor velen een sterke, charismatische persoonlijkheid die onvermoeibaar zijn boodschap verspreidt. Het cultuurpaviljoen is een prettige plek om rond te hangen en rond te kijken. Daar ontmoette ik de meeste mensen. Mini-reünietjes waren het eigenlijk. That’s what the Pasar all about: praten met deze of gene, ideeën uitwisselen, visitekaartje uitwisselen, mooie voorstellingen zien, je laten onderdompelen in een bijzondere sfeer waar mensen ieder jaar weer naar uitkijken. En volgend jaar bestaat de Pasar Malam Besar vijftig jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.