Opnieuw spannend boek Robin Raven

Strijdweb De verboden vriendschap tussen de tienjarige Ruben en de Indonesische Karto, staat centraal in het tweede boek van Robin Raven, Strijd in het regenwoud. Eén jaar naar zijn succesvolle debuut, De vloek van Pak, weet Raven opnieuw te boeien met een jeugdboek, bestemd voor de bovenbouw van de basisschool.
Strijd in het regenwoud speelt zich af in 1947 en kan worden beschouwd als de prequal van De vloek van pak, maar is los hiervan te lezen.
Strijd in het regenwoud is wel wat moeilijker dan De vloek van pak. Toch zullen jonge lezers die bij de les blijven, zeker vallen voor de lotgevallen van Ruben, die met zijn strenge vader op een plantage op Celebes woont. Rubens moeder heeft het Jappenkamp niet overleefd. Zijn strenge vader is een gesloten boek en keurt zijn vriendschap met Karto af. Op een dag vlucht Ruben de jungle in. De politionele acties zijn in alle hevigheid begonnen. Ruben mist zijn moeder en hij beseft dat de felle strijd tussen Nederlandse soldaten en Indonesische vrijheidsstrijders, het vertrek uit zijn geboorteland dichterbij brengt. In een aantal mooie passages komen de verschillen tussen oost en west, mystiek en werkelijkheid, op een aansprekende manier samen. En voor wie het zich afvroeg: Karto is niemand minder dan de mysterieuze Pak uit Ravens eerste boek.

Strijd in het regenwoud
door Robin Raven
Uitgeverij Van Goor, 176 pagina’s, gebonden
ISBN-13: 97 89047501602
prijs € 13.95
Meer informatie? www.robinraven.nl

Recensie van Patrick Wouters uit Moesson 12, juni 2007

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.