An apple a day…

Onlangs stapte ik in de wereld die iPhone heet.  Weinig was nodig om in de ban te raken van het mooiste speelgoed van de 21ste eeuw.  Op mijn werk zag ik sommige collega’s dagelijks in de weer met Blackberrys en andere toestellen die maar niet bieden wat de advertenties doen beloven. Praat dan even met Applefreaks en je bent zo omgepraat. Een sterke aanbieding van studentmobiel trok mij tenslotte over de streep. En zo bezit ik sinds kort ook de Nespresso onder de smartphones.
Apple heeft het goed voor elkaar wat naamsbekendheid betreft. Daarnaast zijn de vormgeving en technische mogelijkheden om bij te watertanden. Toch blijft waakzaamheid geboden: de Applekerk maakt ook niet altijd waar wat ze pretendeert. Zo zijn er legio verhalen over de vermaarde service van het bedrijf als er iets mankeert aan je apparaat. Hoofdredacteur Tjerk Lammers van het muziekblad Revolver (thans Lust for life),  constateerde eens dat er meer mensen bij de technische dienst stonden dan in het winkelgedeelte van het Apple Centre. Ik laat me echter nog even niet van de wijs brengen: voorlopig is het mooi speelgoed. Qua communicatie kan Apple nog wel wat leren. Het bedrijf reageerde slecht en traag op de problemen met de iPhone 4.

Een aardigheidje: Apple is sinds 1967 ook de bedrijfsnaam van The Beatles (family).  Steve Jobs’ Apple is zo goed als zeker op het Beatlesbedrijf geïnspireerd. Toch zagen de heren elkaar vaker bij de rechter dan op de thee. Tegenwoordig staan ze elkaar niet meer in de weg en werken ze zelfs samen. Lees hierover verder op Tweakers.

Onlangs stapte ik trouwens ook in de wereld van:

23 mei 2010